Ginobili: Bićemo spremni za Golden State

Argentinac vjeruje u svoj tim

Ginobili: Bićemo spremni za Golden State

Košarkaš San Antonija Manu Ginobili smatra da njegov tim može da parira ekipi Golden Statea u finalu Zapadne konferencije.

Spursi su sinoć deklasirali Houston u Toyota Centru (114:75), za ukupnih 4:2 u seriji. Ovaj trijumf još više dobija na važnosti kada se uzme u obzir da je tim Gregga Popovicha nastupio bez svog najboljeg igrača Kawhija Leonarda.

"Mislim da smo bolje pripremljeni za Golden State nego što smo bili za Houston, pošto smo prije Rocketsa igrali sa Memphisom. Golden State i Houston igraju slično, ali Warriorsi imaju više vrhunskih igrača i teško ih je sve čuvati. Sada ćemo malo da se opustimo i odmorimo", izjavio je Argentinac.

Ginobili se potom osvrnuo na sinoćnju ubjedljivu pobjedu nad Houstonom.

"Niko nije očekivao pobjedu od 40 razlike, ali bili smo jako naoštreni. Oni su se možda opustili zbog odsustva Leonarda. Mislili smo da imamo šansu i bez Kawhija i Tonyja jer smo znali da ćemo napadati na drugačiji način, da će protok lopte biti drugačiji i da ćemo zato biti nepredvidivi. Važno je što imamo "dubok" tim – Simmons, Murray i Anderson su nam dali izvrsne minute, podigli su nas na viši nivo", rekao je Ginobili.

Prvi meč između Golden Statea i San Antonija na programu je u nedjelju (21.30h) u Oracle Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi