Gist nezaustavljiv za Pinar

Euroliga, 2. kolo

Gist nezaustavljiv za Pinar

Midhat Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa savladali su u drugom kolu Eurolige Pinar Karsiyaku rezultatom 85:73.

Dominirao je tim Saše Đorđevića u ovom susretu. Već nakon prve dionice zahvaljujući Jamesu Gistu imali su 15 poena prednosti, 30:15.

Imao je u tim trenucima Pao zaista visok procenat šuta. Iako je Pinar u nekoliko navrata opasno prijetio, domaći košarkaši nisu dopustili eventualni povratak u meč.

Na poluvrijeme se otišlo sa plus 13 u korist Panathinaikosa (47:34), da bi u nastavku laganom igrom sačuvali prednost, te su došli do prve pobjede u sezoni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

James Gist je briljirao u ovom susretu. Ubacio je 27 poena uz šest skokova, dok je dvocifren bio još samo Dimitris Diamantidis sa 12 poena.

Kod gostiju, Kenny Gabriel je susret završio s double-double učinkom od 17 poena i 10 skokova, dok je Juan Palacios ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.