Godišnje zarađuje 25.5 miliona dolara, a statistika u doigravanju mu je nikad gora
FOTO - EPA

Šta se dešava sa Gasolom?

Godišnje zarađuje 25.5 miliona dolara, a statistika u doigravanju mu je nikad gora

A. Beganović

Toronto Raptorsi su sinoć savladali Boston Celticse (100:93) te su tako polufinalu seriju Istočne konferencije poravnali na 2:2.

Mnogo uzbuđenja očekuje se u narednim duelima ove dvije ekipe, a španski mediji s mnogo pažnje prate ovu seriju, ponajviše radi Marca Gasola, košarkaša aktuelnih NBA prvaka Toronto Raptorsa.

I zapravo se pitaju šta se dešava sa Gasolom? Svjesni da nikada nije bio igrač koji je na štetu tima "pumpao" svoju statistiku, ipak se pitaju zbog čega ima najgore brojke u doigravanju.

Sjajni centar je u doigravanju na prosjeku od 6.5 poena i 4.5 skokova za 22 minute prosječno provedene na parketu što svakako nije statistika vrijedna pažnje, pogotovo za igrača njegovih kvaliteta.

Istina, Marc je prelaskom iz Memphisa u Toronto prošle sezone svjesno prihvatio sporednu ulogu, no ipak Španci od njega očekuju mnogo više.

Uostalom, vjerovatno i vlasnik Reptorsa jer Gasol je sa platom od 25.5 miliona dolara zapravo drugi najplaćeniji igrač aktuelnih prvaka.

Da li će svoje brojke poboljšati u narednim Play-off mečevima ostaje nam da vidimo, no sigurno je da bi njegov bolji doprinos olakšao put Raptorsima do finala Istočne konferencije.

Top Komentari

DadiG
Ja cesto kritikujem, cak i ismijavam, novinare ovdje ali dobar prilog. Samo vrsni poznavalac NBA lige bi ovo zapazio. Posebno sam impresioniran komentarom da Marc Gasol nikada nije bio igrac kome je statistika toliko bitna, što stvarno i nije. Ipak, od kako je u Torontu, pogotovo ove godine, cak i prije prekida, statistika pokazuje da je pravo grohn’o.
0 3
Realist
Čovjek je vrhunski centar a to st ima lošiju statistiku u restartu nije neobično
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi