Golden State bolji od Oklahome, Harden pobijedio Denver

Harden postigao 39 poena

Golden State bolji od Oklahome, Harden pobijedio Denver

D. Rakanović

Košarkaši Golden State Warriorsa su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Oklahoma City Thunderse rezultatom 111:95.

Nakon što je Golden State prvu četvrtinu zavšio sa tri poena prednosti (25:22), u drugom periodu igre se Ratnici odvajaju na 20 poena razlike. Prednost Golden State je rasla i tokom treće četvrtine, a Oklahoma je uspjela u posljednjem periodu igre da ublaži poraz.

Stephen Curry i Klay Thompson kombinovano su ubacila 57 poena, obojica su postigla po sedam trojki. 

Thompson je postigao 34 poena, dok je Curry dodao 23. Dvocifren je bio i JaVale McGee sa 10 poena. 

U sastavu Oklahome istakao se Victor Oladipo sa 17 poena. Russell Westbrook i Enes Kanter su dodali po 15 poena, a Kanter je imao i deset skokova.

Westbrooka večeras nije služio šut ubacio je samo četiri lopte iz 16 pokušaja iz igre. 

Houston Rocketsi su u uzbudljivoj utakmici savladali Denver 125:124.

Čovjek odluke bio je James Harden koji je nakon promašaja Nelsona pri rezultatu 124:123 za Denver istrčao kontru i poentirao za vodstvo Raketa na dvije sekunde do kraja utakmice. 

Denver je imao priliku da pobijedi, ali je opet Harden presjekao dodavanje iz auta Jokića za Plumleeja. 

U ekipi Houstona Harden je postigao 39 poena, uz 11 asistencija i sedam skokova. Eric Gordon je dodao 18, dok su Trevor Ariza i Patrick Beverley postigli po 14 poena. 

Kod Denvera su se istakli Garry Harris sa 28 poena, Will Barton je dodao 24, a Nikola Jokić je bio nadomak triple-doublea, postigao je 22 poena, uz 13 skokova i osam asistencija. 

Dvocifreni su bili i Juan Hernangomez sa 15 i Jamal Murray sa 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi