)
Golden State i dalje gazi, još jedna očajna noć Bryanta i LA

U NBA ništa novo

Golden State i dalje gazi, još jedna očajna noć Bryanta i LA

U NBA ligi ništa novo. Golden State je ponovo pobijedio i upisao svoj 22. drugi trijumf u isto toliko utakmica.

Ovoga puta, Warriorsi su rezultatom 114:98 kao gost savladali ekipu Brooklyna, koja je rezultatski priključak imala sve do završetka treće dionice. Imali su Netsi čak i vodstvo (76:72), ali su gosti do kraja utakmice ubacili u brzinu više i demonstrirali zbog čega su, bez dileme, najbolji tim u NBA ligi.

Golden State je do pobjede još jednom vodio nevjerovatni Steph Curry, koji je meč okončao sa 28 poena (11/17, 5/9 za tri). Pratili su ga Green i Thompson sa 22, odnosno 21 poenom. U redovima Brooklyna, najviše se istakao Thadeus Young sa 25 poena i 14 skokova, dok je Lopez ubacio 18.

Golden State je sada na omjeru 22:0 i ne izgleda kao ekipa koja se misli brzo zaustaviti.

Oklahoma je na svom parketu savladala Sacramento rezultatom 98:95. Imali su Thunderi veliku prednost, koju su na kraju zamalo prokockali. U četvrtu četvrtinu je Oklahoma ušla sa prednošću od 12 poena, a onda je uslijedila velika serija Kingsa koji su stigli do +7. Do kraja utakmice, domaći su zaigrali bolje i spriječili veliko iznenađenje.

Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu bili su Durant i Westbrook sa 20, odnosno 19 poena, dok je u ekipi Sacramenta bolji od ostalih bio Gay (20 poena).

Dallas je na krilima Matthewsa (36 poena) kao gost savladao Washington rezultatom 116:104. Domaćim nije pomogao ni dobro raspoloženi John Wall, koji je meč završio sa 28 poena i 10 asistencija.

Los Angeles Lakersi su Detroitu odigrali još jedan meč za brz zaborav. Pistonsi su slavili sa 111:91, a do pobjede su ih vodili Caldwell-Pope i Jackson sa 22 i 20 poena. Najefikasniji igrač Lakersa bio je Williams sa 21 poenom, dok je Bryant još jednom bio vrlo neraspoložen. Nekada najbolji igrač svijetu, koji će se na kraju sezone oprostiti od košarke, je za 25 minuta na terenu pogodio samo 2 od 15 svojih šuteva, te završio meč sa pet ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.