Golden State lagano protiv Lakersa, Clippersi ubjedljivi
Foto: EPA

Durant i Curry predvodili Golden State

Golden State lagano protiv Lakersa, Clippersi ubjedljivi

D. Rakanović

Golden State Warriorsi lagano su savladali Los Angeles Lakerse sa 109:94.

Warriorsi su od početka utakmice u svojoj Oracle Areni dominirali i već nakon prvog perioda imali 15 poena prednosti. 

Prednost Ratnika rasla je do maksimalnih 27 poena početkom posljednjeg perioda, ali su Lakersi u posljednjoj četvrtini uspjeli da malo ublaže poraz. 

Kod Warriorsa se istakao Kevin Durant sa 29 poena, osam skokova i pet asistencija. Stephen Curry je dodao 20 poena, pet skokova i osam asistencija.

Najbolji tim lige Warriorsi završili su regularni dio sezone sa omjerom 67:15, i u prvom krugu doigravanja će igrati protiv Portlanda.

Clippersi su na domaćem parketu ubjedljivo savladali Sacramento sa 115:95. 

LA Clipperse je predovdio  DeAndre Jordan sa 18 poena i 17 skokova. JJ Redick je ubacio 18, a Cris Paul 17 poena, uz devet asistencija. Blake Griffin je bio blizu triple-doublea, upisavši 15 poena, uz devet skokova i osam asistencija. 

U sastavu Kingsa se istakao Willie Cauley-Stein sa 19 poena, a Arron Afflalo je dodao 18 poena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi