Golden State postavio novi rekord u NBA playoffu

Prošetali se do finala

Golden State postavio novi rekord u NBA playoffu

Golden State je gostujućom pobjedom nad San Antoniom rezultatom 129:115 došao do ukupnog rezultata 4:0 u seriji i plasirao se u finale NBA lige.

Warriorsi su se naprosto prošetali do finala u kojem ih, najvjerovatnije, ponovo očekuju okršaji sa Clevelandom, a na putu do finala su oborili i jedan veliki rekord.

Do sada se nikada nije desilo da neka NBA ekipa do finala dođe bez ijedne izgubljene utakmice u playoffu, a upravo to je pošlo za rukom Warriorsima koji imaju omjer 12-0.

Sve je počelo duelom protiv Portlanda (4:0), nakon čega su nastradali Utah (4:0) i San Antonio (4:0).

Do sada su do finala NBA lige sa 11 pobjeda u playoffu dva puta dolazili Lakersi, koji su to činili 1987. i 2001. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti