Golden State slavio protiv LA Clippersa

Odigrane četiri utakmice na NBA parketima

Golden State slavio protiv LA Clippersa

Endin Čaušević

U noći sa subote na nedjelju na NBa parketima odigrane su četiri utakmice.

Košarkaši Golden State Warriorsa na domaćem parketu savladali su LA Clipperse (115:112). U dosta izjednačenoj utakmici aktuelni prvaci NBA lige na kraju su uspjeli da slave sa tri poena razlike. Iako su u posljednjoj dionici Clippersi bili dominatniji, na kraju je i sreća pogledala Warriorse koji su uspjeli sačuvati prednost.

Najefikasniiji u domaćoj ekipi bio je Klay Thompson koji je ubacio 32 poena, dok je Stehpen Curry dodao 23. Kod gostiju istakao Crawford sa 25 ubačenih poena, a 25 dodao je Chris Paul.

U najuzbudljivijoj utakmici večeri Atlanta je poražena u Philips Areni od Milwaukee Bucksa nakon dva produžetka (117:109).

Gostujući košarkaši imali su vodstvo tokom tri dionice utakmice, ali su Hawksi u četvrtoj četvrtini bili odlični, te su uspjeli da izbore produžetke. Prvi produžetak završio je nerješeno 11:11, ali u drugom Bucksi su bili bolji sa 12:4 i tako došli do zaslužene pobjede.

Goste je do pobjede vodio Jabari Parker sa 28 poena, a 24 dodao je Monroe. Najefikasniji u ekipi Atlante bio je Paul Millsap sa 27 poena.

Miami Heat je bio ubjedljiv na domaćem parketu protiv Washington Wizardsa sa 114:94, dok su New ork Knicksi slavili protiv Minnesote Timberqolvesa sa 103:94.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi