Golden State ubjedljiv, veliki preokret Atlante
Foto: NBA

Uzbudljiva NBA noć

Golden State ubjedljiv, veliki preokret Atlante

U NBA ligi sinoć su odigrana četiri susreta.

Ekipa Washingtona je u Verizon Centru savladala LA Lakerse rezultatom 116:108 i tako upisala 16. uzastopnu pobjedu na domaćem parketu.

Briljirao je John Wall sa 33 poena i 11 proigravanja, Bradley Beal je dodao 23 koša, a Marcin Gortat je na svom kontu imao 21 pogodak i 14 uhvaćenih lopti.

Jordan Clarskon je za goste ubacio 20 poena, dok je D'Angelo Russell zabilježio 17 poena, 11 asistencija i sedam skokova.

Atlanta je slavila na gostovanju kod Houstona (113:108). Hawksi su uspjeli da nadoknade 20 poena zaostatka u posljednjoj dionici (97:77), a do velikog preokreta predvodio ih je Tim Hardaway Jr koji je postigao 33 poena. Sjajan meč odigrao je i Dwight Howard upisavši 24 poena i 23 skoka.

James Harden je sa 41 poenom, osam skokova i osam asistencija bio daleko najefikasniji kod domaćina.

Ubjedljivu pobjedu noćas je zabillježio San Antonio. Ekipa Gregga Popovicha u AT&T Centru nadigrala je Philadelphiju sa 102:86.

U svojim redovima Spursi su imali čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Izdvojio se Kawhi Leonard sa 19 poena, osam skokova i pet asistencija, a pratio ga je Dewayne Dedmon sa 13 koševa i 10 uhvaćenih lopti. Davis Bertans, Danny Green, Patty Mills i David Lee ubacili su po 12 poena, dok je Jonathon Simmons na svom kontu imao poen manje. 76erse je predvodio Ersan Ilyasova sa 25 koševa i 10 uhvaćenih lopti.

Košarkaši Golden Statea pobijedili su LA Clipperse u revolveraškom obračunu u Staples Centru (133:120).

Do petog vezanog trijumfa goste je vodio Stephen Curry sa 29 poena i 11 asistencija. Double-double učinak imao je i Kevin Durant (26 poena, 10 skokova, osam asistencija), dok je Klay Thompson meč završio sa 21 pogotkom i sedam skokova.

Bolji od ostalih u redovima Clippersa bio je Blake Griffin sa 31 postignutim poenom i osam uhvaćenih lopti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi