Težak poraz Cavsa u reprizi NBA finala

Golden State uvjerljiv

Težak poraz Cavsa u reprizi NBA finala

E. Škorić

U noći s ponedjeljka na utorak odigrane su još četiri utakmice NBA lige.

U derbiju večeri sastali su se prošlogodišnji finalisti Golden State Warriorsi i Cleveland Cavaliersi. Warriorsi su uzvratili za nedavni poraz, pa su ovaj put slavili sa 126:91.

Thompson je ubacio 26 poena u domaćoj momčadi, 21 poen ubacio je Durant, a 20 Curry uz 11 asistencija. LeBron James je ubacio 20 poena u poraženom timu, Irving je dodao 17, a Shumpert 15 poena.

Cavsi u ovom meču nijednom od početka nisu bili u prednosti, a domaćin je dobar dio posla obavio već u prvoj četvrtini, pošto je vodio 37:22.

Los Angeles Clippersi su očitali lekciju Oklahomi Thunder Cityju, pa su slavili sa 120:98. Westbrook je ubacio 24 poena za goste, dok je Speights sa 23 poena bio najefikasniji domaći igrač, a tome je dodao i 10 skokova. Reddick je ubacio 20 poena.

Bivši klub Mirze Teletovića, Phoenix Sunsi, poražen je kod kuće od Utah Jazza rezultatom 106:101. Dobru partiju za domaći tim imali su Bledsoe (31p, 9a, 9s) i Bledose sa 25 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Gobert je kod Jazzera ubacio 18 poena uz 17 skokova.

I još dodajmo da je Boston sa 108:98 trijumfovao nad Charlotte Hornetsima uz 35 poena raspoloženog Thomasa, dok je Al Horford dodao 22. Kod gostiju Walker je ubacio 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi