Goran Dragić 'probio' magičnu cifru 10.000
Goran Dragić je prije dolaska u ekipu Miami Heata nosio desove Phoenix Sunsa i Houston Rocketsa

Veliki uspjeh Slovenca

Goran Dragić 'probio' magičnu cifru 10.000

S. Grebović

Bivši reprezentativac Slovenije sinoć je ušao u historiju NBA lige stigavši do cifre od 10.000 postignutih poena.

Bivši reprezentativac Slovenije je u velikom stilu stigao do ovog podviga, jer je u pobjedi svog Miami Heata nad Portlandom ubacio 28 poena, na šta je dodao 3 skoka i 5 asistencija.

"Čast je baviti se ovim sportom i igrati ga dovoljno dugo da se pređe granica od 10.000 poena. Velika timska pobjeda večeras", poručio je popularni Dragon putem svog Twittera.

Ekipa Miamia sada je na skoru 3-2, a u narednom meču opet će u svojoj dvorani biti domaćini i to ekipi Sacramento Kingsa.

Dragić je istikao da je dragoceno imati Dwyne Wadea u svlačionici, a Goran se i dotakao svojih 10.000 poena:

"Naravno da sam sretan. Kada sam došao u ligu, samo sam želio da probam da ostanem što je duže moguće. Sada mi je ovo 11. godina i veoma sam sretan što živim od košarke,  jer je ona moj život", dodao je Dragić, koji je nakon naslova evropskog prvaka prošle godine oprostio od reprezentativnog dresa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi