Miami se želi riješiti Dragića i njegovog bogatog ugovora
(Foto: EPA)

Heat čeka ponude

Miami se želi riješiti Dragića i njegovog bogatog ugovora

Midhat Šljivak

Goran Dragić mogao bi napustiti ekipu Miami Heata.

Prema navodima američkih medija, ekipa sa Floride spremna je trejdovati slovenskog košarkaša koji će u narednoj sezoni zaraditi 18 miliona dolara, a za narednu sezonu koja mu je opcija biranja ima ugovor na više od 19 miliona.

Odlazak Dragića bi itekako olakšao Heatu borbu za potpis neke zvijezde narednog ljeta i izvjesno je da će Slovenac napustiti tim.

Interes za Dragića pokazuje njegov nekadašnji tim Phoenix Sunsi. Njima je potreban razigravač za novu sezonu i biće interesantno vidjeti šta će ponuditi Heatu.

Iskusni 32-godišnji košarkaš već je četiri sezone član Miamija. Ipak, čini se kako je došlo vrijeme za rastanak i potpis za novi tim.

Dragić je u karijeri pored Phoenixa i Miamija igrao još za Houston Rocketse, a u 757 odigranih utakmica u najjačoj ligi svijeta prosječno je ubacivao 13,7 poena po meču.

Top Komentari

BosnaZmajBIH
Posaljitega u laktase kod dodika, tamo je omiljen
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi