Lojo na pressici s engleskog "prebacio" na bosanski: Ovo je pobjeda za Bosnu i Hercegovinu!

Košarkašice sjajne na startu

Lojo na pressici s engleskog "prebacio" na bosanski: Ovo je pobjeda za Bosnu i Hercegovinu!

A. Čaušević

Košarkašice BiH su Evropsko prvenstvo započele pobjedom nad favorizovanom Belgijom. U Strasbourgu je završeno 70:55. 

Poslije utakmice selektor Goran Lojo je bio vidno oduševljen zbog zaista historijskog trijumfa naše selekcije koja po prvi put nakon 22 godine učestvujena Eurbosketu.

"Sretan sam. Veoma sretan. Pokazali smo karakter. Belgija je bila veliki favorit u ovoj utakmici, ali i u grupi. Pokazali smo da zaslužujemo pobjedu. Čestitam cijelom timu i ponosan sam na nji", kazao je Lojo.

"Od naše pobjede protiv Rusije, ženska košarka, posebno nacionalni tim, sve vrijeme je u medijima i dobro smo praćeni. Dobili smo dosta podrške i to je veoma važno za razvoj ženske košarke", dodao je on.

Utakmicu života za bh. tim odigrala je Babić sa 23 poena, Jones je bilo nešto skromnija sa 13 poena, ali je zato ostvarila 17 skokova. Odlična je bila i Gajić sa osam poena, 12 skokova i četiri osvojene lopte. Delić i Tavić su dodale po 9 odnosno 7, Deura je završila meč sa 10 poena.

"Od Jones sam to očekivao, da će imati double-double učinak. Babić je dobro radila tokom cijelih priprema. Prema ovome ona je definitivno igračica utakmice, ali tim je tim i moramo uvijek svi biti na najvišem nivou kako bi dolazili do pobjeda."

U završnici press-konferencije Lojo je odlučio da se obrati na bosanskom jezikom s jasnom porukom za sve fanove bh. reprezetnacije u našoj zemlji.

"Pozdrav svim navijačima u BiH. Veoma sam ponosan na naš tim. Ovo je pobjeda za vas, koji su bili u dvorani i oni koji su bili u BiH pred malim ekranima. Mi se uvijek borimo za svaku loptu, to smo pokazali. Sutra je novi dan, nova utakmica. Idemo dati sve od sebe", poručio je selektor.

Vremena za predah neće biti previše. Treba ostati čvrsto na zemlji i pripremiti se za ono što slijedi. To je utakmica 2. kola i to protiv Turske u petak od 12 sati. 

Top Komentari

celikze
kulturan trener kulturna igracica....bravo
9 0
Szentharomsvag
Bravo cure!!!! Bravo Gogo!!!! Pravi ljudi na pravim mjestima i rezultat vrlo brzo dođe. Samo ne dajte "stručnjacima" klingonskih glava ko u fudbalskom savezu da se uvale među vas. BRAVO!!!!!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi