I FIBA u nevjerici zbog trijumfa bh. reprezentacije!

Savladana Belgija

I FIBA u nevjerici zbog trijumfa bh. reprezentacije!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina se pobrinula za senzaciju na Evropskom prvenstvu već u prvom kolu nakon pobjede protiv Belgije s ubjedljivih 70:55. 

I zvanični Twitter profil FIBA-e je bio zatečen zbog ove zaista historijske pobjede našeg tima protiv apsolutnog favorita u današnjem meču.

"Prvi put na Evropskom prvenstvu nakon 1999. godine, šokirale su jednog od favorita turnira, četvrta pobjeda u historiji na prvenstvima", naveli su iz FIBA-e.

"Povratak iz snova za reprezentaciju BiH na Eurobasket za žene", stoji u opisu uz kratki video zaista veliko slavlja.

Koliko znači ova pobjeda našim košarkašicama i suze kod pojedinih naših reprezentativki. Nema sumnje da je ovo veliki dan za bh. sport.

[twitter]https://twitter.com/EuroBasketWomen/status/1405538567607046153[/twitter]

Oglasi

Izabranice Gorana Loje su ostavile srce na parketu, pokazale zube protivnicima i dokazale da znaju igrati, istina bile su pojačane i za sjajnu Jonquel Jones, istinskog lidera ove ekipe.

Konačan rezultat je na kraju bio i ubjedljiv. Završeno je 70:55 što daje nadu našem timu da može proći dalje u izuzetno teškoj grupi sa Slovenijom i Turskom.

Utakmicu života za bh. tim odigrala je Babić sa 23 poena, Jones je bilo nešto skromnija sa 13 poena, ali je zato ostvarila 17 skokova. Odlična je bila i Gajić sa osam poena, 12 skokova i četiri osvojene lopte. Delić i Tavić su dodale po 9 odnosno 7, Deura je završila meč sa 10 poena. 

Poslije utakmice uslijedilo je veliko slavlje našeg tabora, kod nekih košarkašica je bilo i suza radosnica. Tako je sigurno bilo i kod navijača bh. reprezentacije.

Zajednička fotografija sa širokim osmijehom na licima naših košarkašica zaista budi emocije i šalje poruku da nije zabranjeno sanjati.

Vremena za predah neće biti previše. Treba ostati čvrsto na zemlji i pripremiti se za ono što slijedi. To je utakmica protiv Turske u petak od 12 sati. 

Top Komentari

Kada ne bi bilo nacionalnih stranaka i podjele BH na dva entiteta garantujem da bismo u BH imali zdravu sredinu za zivot, za sport, za ekonomiju i za sveukupni napredak, naravno nadam se da bi i fudbalerima bila prioritet BH reprezentacija, koji su se rodili u BH i ne bi mislili o reprezentaciji Srbije ili Hrvatske, zaista bi opet bilo lijepo u BH kao nekada.
22 0
Edin Merlin
Jones se pretvorila u Dennisa Rodmana,ubila u skokovima…!!!!
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi