Lojo sretan: Pokazali smo karakter

Nova pobjeda ženske reprezentacije

Lojo sretan: Pokazali smo karakter

Samir Mlaćo
Košarkaška reprezentacija naše zemlje danas je savladala Tursku i plasirala se u nokaut fazu na EP.

Bilo je 64:54, naše cure su se na vrijeme probudile i stigle do druge pobjeede.

“Bilo je teško, imali prednost nakon prve dionice, ali u nastavku imali problema sa napadom. Turska je zaigrala mnogo bolje i imala tih osam poena. Pokazali smo karakter, napravili seriju 19:0 i preuzeli kontrolu nad utakmicom“, kazao je selektor naše reprezentacije Goran Lojo.

“Bili smo umorni, ali sretan sam što je BiH po prvi put u historiji prošla u drugu rundu Eurobasketa“.

Danas je sjajna Jones je ubacila 22 poena uz 15 skokova i tri asistencije. Matea Tavić je ubacila 14 poena, dok je Marica Gajić imala sedam poena uz devet skokova i jednu asistenciju. Nikolina Babić je meč završila s 10 poena. Melis Gulcan je sa 17 poena bila jedina dvocifrena kod Turske.

U 3. kolu Evropskog prvenstva naše djevojke odmjerit će snage sa Slovenijom, ali su današnjom pobjedom osigurale nokaut fazu. U slučaju pobjede nad Slovenijom, igrat će u četvrtfinalu, a u slučaju poraza, idu u osminu finala. 

Top Komentari

user1597698961
Moze li neko objasniti ovo,,belgija trenutno vodi protiv slovenije i djeluje da ce dobiti,a ocekivamo je da dobiju tursku ,u tom slucaju bi imale 2 1 omjer,,ako bosna izgubi od slovenki u tom slucsju imamo tri repke sa 2 1 omjerom,,sta se tu onda gleda?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi