Gordić 7 poena, Budućnost bolja od Cibone

NLB liga - 17. kolo

Gordić 7 poena, Budućnost bolja od Cibone

U preostala dva susreta 17. kola NLB košarkaške lige Budućnost je u Podgorici rezultatom 82:74, dok je Zadar na svom parketu nanio poraz lideru Partizanu.

Podgoričani su nastavili sa odličnom igrom kod kuće, te je u 17. kolu pao i euroligaš Cibona. Reprezentativac Bosne i Hercegovine u dresu Budućnosti Nemanja Gordić proveo je 17 minuta na parketu, te za to vrijeme ubacio sedam poena.

Micov je sa 16 poena bio prvo ime u sastavu Budućnosti, dok je goste iz Zagreba predvodio Anderson Alan sa čak 30 poena.

Derbi kola igrao se u dvorani „Krešimir Ćosić“ gdje je Zadar dočekao lidera Partizan. Domaći su zabilježili pobjedu rezultatom 74:65, a Tomislav Ružić bio je najefikasniji košarkaš u redovima domaćina sa 18 poena, dok Partizanu nije pomoglo ni 21 poen Uroša Tripkovića.

Rezultati
Budućnost – Cibona        82:74
Zadar – Partizan             74:65

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti