Gordon Hayward izvan terena mjesec i pol dana nakon loma ruke

Sjajno krilo Celticsa

Gordon Hayward izvan terena mjesec i pol dana nakon loma ruke

Sjajno krilo Boston Celticsa Gordon Hayward izbivat će s parketa barem mjesec do mjesec i pol dana nakon loma ruke koji je zadobio u utakmici protiv San Antonio Spursa. 

Hyward je prije dvije večeri na gostovanju njegovih Celticsa kod Spursa u jednom sudaru  Rudy Gayem igru napustio s bolnom grimasom držeći se za ruku a kasniji pregled pokazao je kako je u pitanju lom metakarpalne kosti u šaci.

Hayward je podsjetimo, početkom pretprošle sezone, nakon potpisa sjajnog ugovora s Celticsima u koje je došao u Utah Jazz u prvoj utakmici te sezone doživio stravičan lom noge zbog kojeg je propustio cijelu sezonu. Hayward se vratio u prošloj sezoni koja je bila razočaravajuća i za njega i za klub oz Bostona.

Napokon početkom ove NBA sezone ovo sjajno krilo je svojim igrama podsjetilo na fantastične partije iz Utah Jazza no nova ozljeda opet ga je udaljila s parketa. Srećom po njega i po Boston, ovaj put će se Hayward relativno brzo vratiti na košarkaški teren. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi