Još jedna nevjerovatna partija Luke Dončića u porazu Dallasa protiv Bostona

Slovenac u odličnoj formi

Još jedna nevjerovatna partija Luke Dončića u porazu Dallasa protiv Bostona

E. Čaušević

Košarkaši Boston Celticsa sinoć su na svom parketu pobijedili Dallas Maverickse sa 116:106 i došli do osme pobjede u ovoj sezoni.

Celticsi nakon devet mečeva u novoj NBA sezoni imaju samo jedan poraz, a sinoć su pred svojim navijačima bili bolji od Dallasa. Domaći su imali dobar ritam od početka meča, a prvu dionicu dobili su sa 25:21.

U drugoj četvrtini bolje su igrali Mavericksi i uspjeli su anulirati prednost protivnika, a na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 54:54. Veoma izjednačena igra nastavila se i u drugom poluvremenu.

Celticsi su uspjeli u trećoj dionici da naprave prednost od pet poena, te su pred posljednju četvrtinu vodili sa 84:79. Dallas je pokušao do kraja meča da dođe do egal završnice i preokreta, ali Boston to nije dopustio i na kraju domaći su upisali pobjedu rezultatom 116:106.

Boston je do osme pobjede ove sezone vodio Kemba Walker koji je ubacio 29 poena, te dodao po pet skokova i asistencija. Istakao se i Jaylen Brown sa 25 poena i 11 skokova.

U ekipi Dallasa ponovo je briljirao Luka Dončić, ali je ovaj put izostala podrška saigrača. Slovenac je na ovom meču ubacio 34 poena, te je dodao još devet asistencija i šest skokova. Dončić je još jednom potvrdio da igra zaista u fantastičnoj formi ove sezone.

Sedmi trijumf ove setone upisali su i LA Clippersi koji su pred svojim navijačima bili bolji od Toronto Raptorsa sa 98:88. U pobjedničkom timu istakao se Lou WIlliams koji je ubacio 21 poen, dok je Kawhi Leonard bio nešto manje šuterski raspoložen.

Leonard je protiv dojučerašnjeg tima ubacio tek 12 poena i dodao je 11 skokova i devet asistencija. Ni u ekipi Toronta nije bilo baš previše raspoloženih igrača. Istakao se Pascal Siakam koji je upisao double-double sa 16 poena i deset skokova.

Već deveti poraz ove sezone upisali su Golden State Warriorsi koji su na svom parketu poraženi od Utah Jazza sa 122:108. Houston Rocketsi su uspjeli da upišu sedmi trijumf protiv New Orleans Pelicansa rezultatom 122:116.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi