Gordon Hayward spreman za početak nove sezone

Vraća se na parket

Gordon Hayward spreman za početak nove sezone

M. Šljivak

Početak prošle sezone u NBA ligi obilježila je stravična povreda košarkaša Boston Celticsa Gordona Haywarda.

Hayward je nakon svega nekoliko minuta u debiju za Celticse u prvom meču sezone protiv Clevelanda doživio težak lom noge i prijetio mu je kraj karijere.

Ipak, Hayward se oporavljao nevjerovatnom brzinom. Operacije su dale rezultat i sjajni košarkaš je iz mjeseca u mjesec postajao sve snažniji i noga je sve više jačala.

Sada je sa njim sve u najboljem redu. Hayward je spreman da se vrati na parket i na parketu ćemo ga vidjeti već u prvoj utakmici sezone 16. oktobra protiv Philadelphia 76ersa.

"Osjećam se jako dobro. Nedostajala mi je igra i saigrači. Prelijep je osjećaj ponovo igrati košarku. Biću 100 posto spreman za početak sezone", rekao je Hayward.

Član Celticsa ovaj košarkaš je postao prošlog ljeta, a osim jedne utakmice za Boston Hayward je sedam sezona igrao za Utah Jazz i ubacivao je gotovo 16 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije