Gordon i Villanueva potpisali za Detroit
Gordon Chicago zamijenio Detroitom

Detroit složio tim za narednu sezonu

Gordon i Villanueva potpisali za Detroit

Detroit Pistonsi su potpisali ugovore s Benom Gordonom i Charliem Villanuevom na pet godina, i tako već najavili kandidaturu za borbu za prvaka Istoka naredne sezone. Protekle dvije sezone bile su turbulentne za navijače Pistonsa, koje još boli metla od Jamesovih Cavsa, pa su u upravi kluba iz države Michigan koja je najviše pogođena finansijskom krizom odlučili zaboraviti na recesiju i iskrcati 95 miliona dolara za dva igrača.

 

Metla od Clevelanda u prvoj rundi doigravanja Istoka natjerala je čelnike Pistonsa da krenu u rekonstrukciju momčadi za narednu sezonu. Samo dan nakon što je trener Michael Curry dobio otkaz, u Detroit su stigla dva pojačanja koja su u stanju dovesti Pistonse u poziciju da se bore za naslov prvaka. Ben Gordon i Charlie Villanueva su novi igrači Pistonsa nakon što su potpisali petogodišnje ugovore.

Ben Gordon dosadašnji bek šuter Chicago Bullsa potpisao je ugovor na pet godina u vrijednosti 55 miliona dolara. Prije dva dana odbio je produženje suradnje s Bullsima koji su mu nudili ugovor pet miliona manji od potpisanog s Pistonsima.

Britanski reprezentativac je odmah nakon potpisa ugovora s Pistonsima dao izjavu za Chicago Tribune u kojoj je rekao "ne žalim ni za čim, nemam neki poseban osjećaj što odlazim, sada idem u sredinu gdje je prioritet borba za prvo mjesto i vrlo sam zadovoljan svojom odlukom. Bullsi i Pistonsi su uvijek bili veliki rivali, biće uzbudljivo igrati protiv bivših suigrača pogotovo u Chicagu koji je jedan od najsportskijih gradova na svijetu, znam da ću nedostajati navijačima, ali biti na suprotnoj strani također će biti vrlo zabavno".

Ben Gordon je izabran kao treći izbor prve runde drafta 2004. godine od strane Bullsa, a prošle sezone je imao prosjek od 20,7 poena po utakmici, a 21,3 mu je prosjek karijere.

Charlie Villanueva nije dugo čekao na novi klub. Samo dva dana nakon što nije produžio ugovor s Milwaukee Bucksima ovaj odlični krilni centar je potpisao ugovor s Detroitom, kao i Gordon na pet godina, samo nešto manje vrijedan. Villanueva će u narednih pet godina zaraditi 40 miliona dolara.

Villanueva je u NBA ligu došao 2006. godine kada su ga Toronto Raptorsi uzeli kao sedamnaestog na draftu, ali su ga godinu kasnije mjenjali u Buckse. U tri godine provedene u Bucksima bio član prve petorke, a prošle sezone imao je statistiku 16,2 poena i 6,7 skokova po utakmici.

Detroitu sada ostaje naći rješenje na klupi, moraju pronaći čovjeka koji može spojiti dva identična igrača Ripa Hamiltona i Bena Gordona, dok će nešto manji problem biti prilagodba Villanueve s obzirom da je pozicija četvorke ono što je najviše trebalo Detroitu. Pistonsi imaju još zadatak da potpišu produženje ugovora s Antoniom McDyessom koji je postao slobodan agent, te su relativno brzo završili slaganje ekipe za narednu sezonu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti