Gordon u Ciboni

Vukovi doveli Amerikanca

Gordon u Ciboni

Cibona je nakon Antonia Gravesa u svoje redove dovela i drugog Amerikanca. Riječ je o 22-godišnjem beku Jamontu Gordonu koji dolazi iz Fortituda. Bek, viskok 193 cm igrao je na Texas Univerzitetu prije dolaska u Italiju, a prošle sezone je igrao u Fortitudu, koji se preselio u amatersku ligu, pa se Gordon odlučio na odlazak.

Gordon igra na poziciji playa, a prošle sezone je vrlo često igrao i na poziciji beka šutera. Treneru Velimiru Perasoviću je zapao za oko tokom ljetne lige, gdje je boravio tražeći pojačanja za Cibonu, i izgleda da je našao. 

Gordon je bio na meti Bielle, koja je prema informacijama iz Italije nudila 250.000 dolara po sezoni, ali se Amerikanac ipak odlučio za Cibonu koja je ponudila više. 

Iz uprave zagrebačkog kluba su izjavili da su vrlo brzo dovođenja i trećeg Amerikanca koji igra na poziciji krilnog centra, a da su i pregovori sa hrvatskim igračima Tomasom, Bogdanovićem i Bagarićem u završnoj fazi, dok je situacija oko dovođenja Ante Tomića nešto teža, ali su objavili da su spremni u suprotnom pravcu poslati pored novca i dva igrača kako bi zadovoljili usluge Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.