Gorka pobjeda Warriorsa nad Spursima
Pet utakmica odigrano je na parketima najjače lige svijeta (Foto: EPA)

Povrijedio se Stephen Curry

Gorka pobjeda Warriorsa nad Spursima

Midhat Šljivak

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su sinoć u Oracle Areni San Antonio Spurse rezultatom 110:107.

Iako su aktuelni prvaci ušli kao veliki favoriti u ovaj meč, Spursi su još jednom pokazali kako su za svakog neugodan rival, pa su Warriorsi tek u finišu meča uspjeli da slome tim iz Texasa.

Krenulo je dobro po domaće. Prvi period su dobili 28:21, imali su plus 11 na početku druge dionice, ali su zatim stali. Tim Gregga Popovicha je igrao sjajno, vodili su u ostatku meča i sve do samog finiša.

Tada međutim presuđuje veći kvalitet NBA prvaka. Pogađali su u ključnim trenucima meča i na kraju su došli do teške pobjede.

Do nje ih je vodio Kevin Durant sa 37 poena, a treba istaći da se već na otvaranju meča prilikom jednog polaganja povrijedio Stephen Curry, a stradao mu je zglob.

Interesantno je bilo i na ostalim parketima. Derbi Istočne konferencije odigran je u Miamiju gdje je domaći Heat pobijedio Philadelphia 76erse rezultatom 108:99.

Nezaustavljiv je u ovom meču bio centar domaćeg tima Hassan Whiteside koji je meč završio sa 26 poena i osam skokova. Na drugoj strani Dario Šarić je ubacio 20 koševa.

Čak 30 poena srpskog košarkaša Nemanje Bjelice nicu bili dovoljni Minnesota Timberwolvesima protiv Boston Celticsa. Gosti su slavili 117:109 uz 23 poena Kyrieja Irvinga i 20 koševa Ala Horforda.

Laganu pobjedu ostvarila je Oklahoma nad Phoenixom 115:107. Russell Westbrook je ubacio 27 poena u pobjedničkom timu, dok je Devin Booker na drugoj strani ubacio 30 koševa.

Iznenađenje večeri napravili su Brooklyn Netsi koji su kao gosti pobijedilI Charlotte Hornetse 125:111. Allen Crabbe je ubacio 29 poena za Netse, a na drugoj strani je Kemba Walker ubacio 21.


NBA liga:

Charlotte - Brooklyn 111:125
Miami - Philadelphia 108:99
Minnesota - Boston 109:117
Oklahoma - Phoenix 115:87
Golden State - San Antonio 110:107

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi