"Govorili su mi da preko Eurolige mogu ponovo u NBA, ali ja sam želio u Kinu"
(Foto: EPA)

Lin iskreno priznao

"Govorili su mi da preko Eurolige mogu ponovo u NBA, ali ja sam želio u Kinu"

M. Šljivak

Jeremy Lin je nekada bio senzacija NBA lige.

Preko noći je ovaj košarkaš stekao veliku slavu u dresu New York Knicksa, ali zatim je promijenio veliki broj klubova i nigdje nije ponovio 'ludilo' iz dresa Knicksa.

Ove sezone Lin je ostao bez angažmana u najjačoj ligi svijeta. Otišao je u Kinu gdje je potpisao za Beijing Duckse, a objasnio je razlog zašto je stigao u ovu zemlju.

"Imao sam mnogo ponuda iz Eurolige, a i agent mi je rekao da je to najbolji način da se vratim u NBA. Međutim, odlučio sam srcem. Želio sam igrati košarku u Kini i pred kinskim navijačima", rekao je Lin.

Lin je prošle sezone sa Toronto Raptorsima osvojio naslov prvaka, a u karijeri je na prosjeku od 11.6 poena po utakmici.

Top Komentari

pitaristok
sta ima srcem hahahahaha
2 0
dinas
Jeremy kinez
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi