Građanski nemoćan protiv Sparsa

Pobjeda Sparsa

Građanski nemoćan protiv Sparsa

M. Šljivak

Košarkaši sarajevskih Sparsa savladali su večeras u Skenderiji ekipu Građanskog 86:65 u susretu 21. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Bez većih problema je vodeći tim prvenstva stigao do nove pobjede. Građanski nije imao nikakve šanse, a briljirao je u dresu domaćeg tima bh. reprezentativac Nedim Buza.

Na poluvremenu su Sparsi imali 11 poena prednosti (45:34), da bi i u nastavku bez većih problema povećali prednost na konačnih plus 21.

Buza je susret završio s double-double učinkom od 22 poena i 12 skokova, a imao je i šest asistencija. Aleksej Nikolić je dodao 16 poena, dok je za goste Damjanović ubacio 19 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.