Granger stiže u Real umjesto povrijeđenog Llulla?
Foto: EPA

Madriđani u potrazi za playmakerom

Granger stiže u Real umjesto povrijeđenog Llulla?

Sjajni playmaker Real Madrida, Sergio Llull je zadobio tešku povredu nastupajući za reprezentaciju Španije na prijateljskom susretu s Belgijom, a u Realu su već krenuli u potragu za njegovom zamjenom.

Llull je u 5. minuti utakmice protiv Belgije nezgodno stao i teško povrijedio desno koljeno, pa se očekuje da bi mogao duže vrijeme izbivati s parketa, a njegovo mjesto u ekipi Real Madrida mogao bi zauzeti Jayson Granger.

Granger, urugvajski reprezentativac, je protekle dvije sezone nastupao u dresu turskog Anadolu Efesa, a ukoliko bi došao u Real to mu ne bi bilo prvi put da igra u Španiji, s obzirom da je u prošlosti nastupao za Estudiantes i Unicaju.

Jayson Granger, koji podjednako dobro može igrati na pozicijama playmakera i beka šutera, je u prošloj sezoni Eurolige u prosjeku bilježio 10.3 poena, 2.7 skokova i 3.9 asistencija po utakmici.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi