Grčka zvijer ubacila 43 poena, Dončić ostvario novi triple-double
Sedam utakmica odigrano je sinoć u NBA ligi, a nekoliko ekipa je bilo napadački vrlo raspoloženo.

NBA liga

Grčka zvijer ubacila 43 poena, Dončić ostvario novi triple-double

Sedam utakmica odigrano je sinoć u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a posebno su raspoloženi bili košarkaši Milwaukee Bucksa i Golden State Warriorsa koji su svojim protivnicima ubacili preko 140 poena. 

Bucksi su igrali na domaćem parketu protiv Washington Wizardsa te su ostvarili pobjedu 148:129, a briljirala je grčka zvijer Giannis Antetokounmpo koja je ubacila čak 43 poena uz šest skokova i četiri asistencije. Kod gostiju najbolji su bili Beal i Bryant sa 30, odnosno 26 poena.

Druga najbolja ekipa po omjeru u dosadašnjem dijelu sezone Golden State Warriors dočekala je San Antonio Spurse i pobijedila 141:102. Bio je ovo jedan od težih poraza za ekipu Gregga Popovichab u posljednjih nekoliko godina, a Ratnike je do trijumfa vodio Kly Thompson koji je ubacio 26 poena, dok je Kevin Durant dodao 23 uz devet asistencija i osam skokova.

Jedan od glavnih kandidata za MVP-a James Harden ponovo je odigrao sjajan meč u gostujućoj pobjedi Houston Rocketsa protiv Sacramento Kingsa. Rakete su slavile sa 127:101, a Harden je ubacio 36 poena uz šest skokova. Iz igre je šutirao 13 od 26, a izveo je samo dva slobodna bacanja što nije karakteristično za njega. Pratio ga je Green sa 25 poena. Chris Pul je imao 15 poena i 11 asistencija.

Sjajan je bio i Luka Dončić u pobjedi Dallas Mavericksa protiv Charlotte Hornetsa 99:93. Slovensko čudo od djeteta je ostvarilo novi triple-double učinak sa 19 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

Ostali rezultati:

Brooklyn Nets - Denver Nuggets 135:130

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 120:125

Utah Jazz - Phoenix Suns 116:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi