Greek Freak demantuje, ali mediji najavljuju potres u NBA ligi

Skoro sve je u njegovim rukama

Greek Freak demantuje, ali mediji najavljuju potres u NBA ligi

Prognoze su se ispostavile tačnima. Milwaukee Bucksi nisu uspjeli bez porvijeđenog Giannisa Antetokounmpa izbjeći elminaciju od Miami Heata u drugoj rundi play-offa.

A sada se prognozira da bi Greek Freak uskoro mogao napustiti Buckse i šansu za veće domete, istinsku borbu za veliko finale i prsten, potražiti negdje drugo.

Dakle, mediji u SAD-u, špekulišu da je Giannis možda odigrao svoje u dresu Bucksa, mada je on sam to u međuvremenu demantovao i poručio da nema šanse da on i naredne sezone ne nosi dresi franšize iz Milwaukeeja.

Najbolji defanzivac lige i vjerovatno novi-stari MVP puno toga drži u svojim rukama. Ako poželi napustiti Buckse koji bez obzira na sjajan regularni dio sezone opet nisu učinili ništa u play-offu gotovo sigurno će dobiti trejd.

Naime, Giannisov ugovor ističe po završetku naredne sezone i ovo ljeto je posljednja prilika za Buckse da dobiju nešto u zamjenu za svoju zvijezdu - ukoliko vide da on zaista želi ići.

A iako ne ode, sljedeće ljeto bi moglo biti sudbonosno.

Milwaukee će ponuditi Giannisu supermaks ugovor, to je sigurno, ali američki mediji vjeruju da su i drugi spremni to činiti.

Među ekipama koje su spremne to učiniti su navodno Miami Heat i Toronto Raptorsi. Miami je navodno toliko ozbiljan u namjeri da pokuša dovesti Greek Freaka da je spreman za trejd već po okončanju ove sezone.

Također, vjeruje se da postoji interes Indiane i Celticsa, ali i da su Knicski u potrazi za novim superstarom...

Top Komentari

Edin Merlin
Boston bi mu bio najbolja ekipa sa kojom moze do vise prstenova. Tatum,Brown,Kemba i on....
1 1
Famoza
Mozda Portland da sa Lillard pravi super tim?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi