Greg Monroe novi igrač Bayerna
(Foto: EPA)

Centar u Minhenu

Greg Monroe novi igrač Bayerna

M. Šljivak

Minhenski Bayern dobio je veliko pojačanje za narednu sezonu.

Novi igrač bavarskog velikana postao je dugogodišnji NBA košarkaš Greg Monroe, koji je potpisao jednogodišnji ugovor sa njemačkim prvakom.

Bayern je ovog ljeta izgubio Derricka Williamsa, koji je potpisao za Fenerbahče, ali su doveli još zvučnije ime iz NBA lige u liku Monroea.

Ovaj 211 centimetara visoki centar je kompletnu karijeru proveo u NBA ligi, gdje je odigrao ukupno 659 utakmica u šest različitih timova.

Biran je kao sedmi pik drafta 2010. godine od strane Detroit Pistonsa i jedno vrijeme je važio za jednog od najboljih centara lige.

Nakon pet uspješnih sezona u Pistonsima igrao je potom još za Milwaukee Buckse, a zatim je u dvije sezone promijenio nekoliko ekipa i nastupao je za Phoenix, Boston, Toronto i Philadelphiju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolju košarku karijere Monroe je igrao u Pistonsima, gdje je jedno vrijeme bio na double-double prosjecima, a u karijeri je ukupno na prosjeku od 13.7 poena i 8.3 skokova po meču.

Za Bayern će sasvim sigurno 29-godišnji košarkaš predstavljati veliko pojačanje i tim iz Minhena će imati jednog od najboljih centara Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi