Gregg Popovich komentarisao igre Luke Dončića: "Mrzim što ovo moram reći..."

Gregg Popovich komentarisao igre Luke Dončića: "Mrzim što ovo moram reći..."

E. Škorić

Luka Dončić (20) nikog nije ostavio ravnodušnim, pa ni legendarnog NBA trenera Gregga Popovicha, koji je jučer "uživao" u partiji Slovenca koji je srušio San Antonio Spurse po povratku nakon povrede.

Dončić je odigrao sjajan meč za Mavse protekle večeri protiv Spursa i povreda ga očigledno ne može spriječiti da pruža fantastične partije.

"Mrzim što ovo moram da kažem, ali on nije Magic Johnson. Ipak, ima nešto njegovo u smislu da ima takav pregled igre", rekao je Popovič, pa je dodao:

"Vodi ga intuicija, a to ne može da se nauči. Odličan je. Ne želim da mu namećem pritisak koji nosi poređenje sa Magicom, jer za to još nije spreman, ali radi đavolski dobar posao", poručuje Gregg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi