Greška od 40 miliona dolara
Nekadašnjoj zvijezdi Duke univerziteta povrede su onemogućile da bude u samom vrhu NBA lige, ali i sa dva rovita koljena on igra veoma dobro (Foto: EPA)

Parker ispao iz tima

Greška od 40 miliona dolara

M. Šljivak

Jabari Parker više neće biti u rotaciji Chicago Bullsa.

Iako su sa 23-godišnjim krilnim košarkašem tokom ljeta potpisali dvogodišnji ugovor vrijedan 40 miliona dolara, čini se kako je njegova epizoda u Bullsima završena.

Odlučeno je da Parker više ne bude u rotaciji Bullsa. Sinoć protiv Orlando Magica je odigrao samo četiri minute, a kompletno drugo poluvrijeme je presjedio na klupi.

ESPN tvrdi da bi uskoro ugovor mogao biti raskinut i da bi Parker sezonu mogao završiti negdje drugo ili kao slobodan igrač.

Parker je važio za jednog od najvećih talenata kada je 2014. godine stigao u NBA ligu. Trebao je biti vođa Milwaukee Bucksa koji su ga izabrali drugim pikom, ali su teške povrede oba koljena usporile njegov razvoj.

U Bullsima je ove sezone dobio šansu. Ubacivao je veoma dobrih 15 poena po meču uz sedam skokova, ali očigledno je nešto puklo između njega i rukovodstva kluba.

Izvjesno je da tim iz Grada vjetra neće uzeti opciju druge godine ugovora i očigledno da Bullsi smatraju kako su napravili grešku od 40 miliona dolara.

Promo

Top Komentari

a.sijak1
U NBA-u su igraci zasticeni prijatelju
0 2
epa
kako su gluposti ovi ugovori plati mu kompletan ugovor i onda ga oslobodi da potpise novi pa zar nije logicnije ako mu moraju platiti toliki iznos da bude na klupi ili u Gligi... jer ako mu se plati kompletan ugovor onda on nebi smio potipsivati ni s kim dok to traje...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi