Grizzliesi izborili majstoricu!

Grizzliesi izborili majstoricu!

Adnan Beganović

Gostujućom pobjedom nad Los Angeles Clippersima (90:88) košarkaši Memphis Grizzliesa su izborili sedmu odlučujuću utakmicu u četvrtfinalu Zapadne konferencije.

Memphis je nakon zaostatka u seriji (3:1) spasio dvije meč lopte i sada će pred svojim navijačima imati priliku na najbolji mogući način završiti seriju.

Clippersi su u sinoćnjem susretu u posljednjoj četvrtini imali prednost od osam poena (76:68), no Grizzliesi su serijom 17:4 preokrenuli rezultat u svoju korist.

Najefikasniji u redovima Memphisa bio je Marc Gasol sa 23 poena, kojima je dodao i devet skokova, dok je Zach Randolph imao učinak od 18 poena i 16 skokova.

Blake Griffin sa 17, te Eric Bledsoe sa 14 poena bili su najefikasniji kod Clippersa.

NBA doigravanje, petak:
Zapadna konferencija, četvrtfinale:
LA Clippers (5) - Memphis (4) 88:90 (Griffin 17k / M. Gasol 23k, 9s, Randolph 18k, 16s)
(serija je izjednačena na 3:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.