Grizzliesi od tri do pet sedmica bez Ja Moranta
Foto: EPA

Ozljeda gležnja za koju se mislilo da je teža

Grizzliesi od tri do pet sedmica bez Ja Moranta

I otvaranje ove NBA sezone obilježilo je nekoliko neugodnih ozljeda pojedinih košarkaša. 

U utakmici Memphis Grizzliesa protiv Brooklyn Netsa se na prvi mah činilo da će liga i Grizzliesi na duže vrijeme ostati bez jedne od najuzbudljivijih mladih zvijezda lige.

Prošlosezonski najbolji rookie Ja Morant je krajem 2/4 nakon jednog zabijenog šuta jako neugodno doskočio na nogu Timothe Luwawu - Cabarota te je s bolnim izrazom na licu, te u invalidskim kolicima izveden iz dvorane. Iako se stvorio dojam da je Morant doživio tešku ozljedu dodatne pretrage su potvrdile kako ništa nije slomljeno ni potrgano već da se radi o uganuću gležnja drugog stupnja koje će iziskivati oporavak i izbivanje s terena od 3 do 5 sedmica.

Morant koji je prošle godine suvereno došao do nagrade za najboljeg novaka i u ovoj sezoni je potvrdio da se radi o igraču koji će u budućnosti dominirati NBA ligom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi