Grizzliesi potpisuju Walkera i Westa

Grizzliesi potpisuju Walkera i Westa

M. Šljivak

Nakon što su trejdom poslali tri igrača u Cleveland u zamjenu za Jon Leuera, Memphis Grizzliesi će u roster dodati dva nova imena.

Novi igrači tima iz američke savezne države Tennessee trebali bi postati Bill Walker i Delonte West. Walker (198cm 25 god), igrao je prošle sezone za New York Knickse, te je u posljednjoj sezoni prosječno postizao 5,9 poena. Prije Knicksa Walker je igrao za Boston Celticse.

Delonte West (191cm 29god) je sa druge strane mnogo poznatiji od Walkera, a u dugogodišnjoj NBA karijeri nastupao je za Boston, Seattle, Cleveland i Dallas, a uravo su mu Mavsi bili posljednji tim u prošloj sezoni. West čija je karijera ispunjena mnogim kontroverzama i raznim incidentima u karijeri je na prosjeku od 9,3 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.