Hagins napustio KK Bosna Royal

Hagins napustio KK Bosna Royal

Edmir Škorić

Američki košarkaš Josh Hagins napustio je redove Košarkaškog kluba Bosna Royal.

Hagins će karijeru nastaviti u Razvojnj ligi (NBDL) i nosit će dres Delawarea 87ersa nakon što je završio epizodu u redovima sarajevskog tima.

On je u dresu sarajevskog kluba nastupio u devet utakmica, te je imao nešto manje od 12 poena po meču u prosjeku. 

Hgins je rođen 17. marta 1994. godine u Washingtonu i visok je 185 centimetara. Došao je s Univerziteta  Arkansas-Little Rock, a ovo mu je ujedno bila prva profesionalna sezona. U posljednjoj koledž sezoni Hagins je prosječno ubacivao 13 poena po utakmici, imao četiri skoka i pet asistencija.  

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Treba naglasiti da je bio neuspješan njegov izlazak na NBA Draft prošle godine, te da je ljetnu ligu odradio u Sacramento Kingsima, ali nije dobio ugovor, pa se zaputio prema Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi