Halilović: U sportu je sve moguće, boriti ćemo se do kraja i nadam se plasmanu na Euro
Miralem Halilović je dolaskom Vedrana Bosnića na klupu košarkaše reprezentacije BiH promovisan u kapitena, a on je svojim igrama u finišu prošlih kvalifikacija pokazao da nije slučajno što je dobio kapitensku traku

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH za SportSport.ba

Halilović: U sportu je sve moguće, boriti ćemo se do kraja i nadam se plasmanu na Euro

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas je u Minhenu održano izvlačenje grupa za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine. Naša reprezentacija nije imala sreće u žrijebu, pa smo za protivnike dobili selekcije Grčke, Latvije i Bugarske.

Eurobasket 2021. godine bit će odigran u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj, a bit će kreirano osam grupa s po četiri tima. Po tri najbolje ekipe iz grupe, osim onih u kojoj se nalaze domaćini, kvalifikovat će se na prvenstvo Evrope.

Nakon održanog žrijeba kontaktirali smo kapitena naše košarkaške selekcije Miralema Halilovića, koji je za SportSport.ba istakao da je grupa teška, ali da će se reprezentacija boriti i dati zadnji atom snage u svakoj utakmici, kako bi izborili plasman na Evropsko prvenstvo.

"Dosta teška grupa, Grčka i Latvija su odlične reprezentacije, iako i njima ima dosta igrača koji igraju Euroligu. Ipak ove dvije selekcije imaju veliku širinu igrača, tako da su recimo u tome u prednosti. Bugarsku dosta dobro poznajemo iz prošlih kvalifikacija, u gostima smo izgubili u egalu, dok smo ih kod kuće dobili 20 razlike. Naravno da sve ovisi u kojem ćemo mi sastavu igrati, ko će sve biti od igrača. Kako je reprezentaciju preuzeo Vedran Bosnić primijeti se da svi igrači stvarno daju maksimum, tako će biti u kvalifikacijama, davat ćemo maksimum i borit ćemo se do zadnje sekunde kako bi ostvarili što bolje rezultate. Dobro je što tri reprezentacije idu na Euro, tako da vjerujem da imamo šanse. Bugarsku sigurno možemo savladati, dok s Grčkom i Latvijom treba pokušati s nekakvom "luđačkom energijom" napraviti iznenađenje, sve je u sportu moguće, samo moramo vjerovati u sebe i biti složni", ističe 28-godišnji Halilović.

Prethodna sezona na klupskom planu bila je uspješna, a u Francuskoj ostaje i naredne dvije godine

"Sezonu smo završili krajem juna, a već krajem naredne sedmice počinju pripreme za novu sezonu. Ušli smo u elitu, ja sam produžio ugovor s Orleansom na još dvije godine što je ispalo nekako idealno. Nadam se da ću naredne sezone pružati dobre partije kako u Francuskoj eliti, tako i u dresu reprezentacije, te da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo", kazao je za SportSport.ba Miralem Halilović, bivši košarkaš Slobode, Zagreba, Džukije, Krke i Šibenika, koji posljednje dvije sezone s velikim uspjehom igra za francuski Orléans Loiret.

Top Komentari

VelaHavle
Daj ba, prestanite se ofirati vise s tim da je ovo teska grupa... teska bi bila da prva dva idu dalje, ovako trebamo samo biti boljibod Bugarske... sta bismo to mi, a bili u zadnjem sesiru... ili recite da ovaj sport nije za nas, ili se ne ofirajte
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi