Haliloviću nije bilo potrebno dugo da pronađe novi klub

Kapiten bh. reprezentacije se brzo skrasio

Haliloviću nije bilo potrebno dugo da pronađe novi klub

A. Čaušević

Kapitenu košarkaške reprezentacije BiH, Miralemu Haliloviću nije trebalo dugo vremena da pronađe novi klub nakon što je jučer napustio Orleans.

Poslije tri godine igranja u Orleansu centar Zmajeva je napustio ovaj tim. Karijeru će i dalje graditi u Francuskoj, a njegov novi klub je Metropolitans 92.

Metropolians 92 je danas saopštio kako je ovaj 28-godišnjak sa članom LNB Pro A, odnosno najjačim košarkaškim rangom u Francuskoj potpisao dvogodišnji ugovor.

Ianče, Halilović u Metropolitans stiže kao najbolji strijelac LNB Pro A lige sa prosječnih 17.6 poena po susretu. Uz to je u prosjeku na mečevima bilježio 7.9 skokova te imao po 3.1 asistenciju.

🚨[OFFICIEL] #Metropolitans92 Miralem Halilovic rejoint les Metropolitans 92 ! ➕d'infos➡️ https://bit.ly/2W63GmQ 📸 Paage Creation / Orléans Loiret Basket #GoMets92 #recrutement #welcome #JeepElite #LNB

Posted by Metropolitans 92 on Monday, April 27, 2020

Bh. repezentativac je karijeru počeo u Slobodi, zatim je nastupao za Zagreb, Dzukiju, Krku i Šibenik. U Francuskoj je od 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi