Trener Bosne realan, Široki i Igokea su bolji

Halimić: Realnost je da su Igokea i Široki daleko ispred nas

Prvi dio sezone Lige 12 Bosne i Hercegovine bliži se kraju. Ostalo je samo još jedno kolo da se odigra prije kraja prvog dijela sezone. 

Naša kamera bila je na susretu između Bosne i Servitiuma, a sa tog susreta vam donosimo neke interesantne akcije. Iskoristili smo priliku i da porazgovaramo sa trenerom sarajevske Bosne, Emirom Halimićem.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima Bosne u ovoj sezoni?

Mogu biti donekle zadovoljan. Mislim da su ovi rezultati realna refleksija naše snage. Jedina utakmica za kojom ja žalim je ona u Bijeljini, koju smo izgubili, a mislim da nismo trebali. Imali smo 12 poena viška četiri minute prije kraja susreta, a uspjeli smo to prokockati. 

Koliko će timu nedostajati Avdibegović?

Igrač kao što je Avdibegović će nam zaista faliti. On je i reprezentativac i igrač koji zaista vrijedi. Klub je međutim u takvoj situaciji da ga je morao pustiti. On je dobio ponudu i dobar ugovor i ja mu želim mnogo sreće u nastavku karijere.

Da li imate u planu neka nova imena?

U ovom trenutku jako je teško govoriti o tome. Situacija u klubu je jako teška i ukoliko uspijemo pronaći neke mlađe igrače i angažovati ih to ćemo i uraditi. 

Da li se radi u timu na pronalasku novih taletnata koji bi Bosnu mogli kroz par godina vratiti na košarkašku scenu regiona?

Pa radimo, najviše Bašović i ja. Pokušavamo pronaći neke mlade i talentovane momke u našim klubovima, koji bi bili spremni igrati za našu ekipu. Imamo tu zabranu FIBA-e, tako da neka druga pojačanja ne možemo dovesti.

Koji je krajnji cilj Bosne u ovoj sezoni, spletom okolnosti i pozicija iza Igoke i Širokog bi vas mogla odvesti u ABA ligu. Da li se klub sprema za takvu situaciju?

To je realnost, a ja nisam nerealan, Široki i Igokea su daleko ispred nas. I finacijski i igrački. Tako da je pozicija tri ona koju smo mi zacratali kao cilj ove sezone. Nakon okončanja Lige 12 ići ćemo i na jedan malo jači turnir u Holandiju kako bi se pripremili što bolje za Ligu za prvaka. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Koliki je vremenski period koji bi postavili za Bosnini povratak na regionalnu scenu?

To je jako teško reći u ovome trenutku, ja ću sa svojim saradnicima pokušati da to uradim u što skorijem roku. Niko ne bi bio sretniji od mene da to bude već iduće sezone, ali moramo ići korak po korak.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.