Haos u NBA ligi: Nakon Bucksa na parket ne žele ni Oklahoma i Houston

Protesti američkih klubova

Haos u NBA ligi: Nakon Bucksa na parket ne žele ni Oklahoma i Houston

E. Čaušević

U NBA ligi večeras se dešava pravi haos jer mnogi klubovi odbijaju da odigraju svoje mečeve u doigravanju.

Prvi su na parket odbili da izađu košarkaši Milwaukee Bucksa koji u seriji igraju protiv Orlando Magica. Oni su to uradili zbog protesta nakon što je američka policija prije nekoliko dana upucala još jednog Afroamerikanca.

Košarkaši su prvo još jednom podržali proteste "Black Lives Mater", ali su odlučili nakon toga da idu korak dalje jer mnogi od njih odbijaju da igraju mečeve u doigravanju.

ESPN piše da nakon Bucksa večeras na parket ne žele ni Oklahoma City Thunder i Houston Rocketsi.

Ovi timovi trebaju igrati peti meč u seriji u kojoj je rezultat 2:2. Još uvijek nije jasno ni šta će biti s utakmicom LA Lakers - Portland Trail Blazers koja se igra večeras, te navodno klubovi pregovaraju da također ne igraju.

Top Komentari

Quartararo20
Kakav cirkus, pa onda najbolje sve redom prekinuti.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi