Harden 41, Westbrook 40 poena, Rocketsima derbi

NBA liga

Harden 41, Westbrook 40 poena, Rocketsima derbi

E. Škorić

Sjajan meč odigrali su danas Oklahoma i Houston, a Rocketsi su na kraju slavili rezultatom 115:112.

Uistinu je to bio košarkaški spektakl i veliki okršaj Russella Westbrooka i Jamesa Hardena. Njih dvojica su dominirali, a uspješniji je bio Harden, koji se na neki način ponovo osvetio bivšem klubu, u kojem jebio “šesti najbolji igrač”.

Rocketsi su nakon prve četvrtine imali plus 10 (27:17), te su dobrim dijelom utakmice imali prednost.

No, uspjeli su domaći da dođu do izjednačenja u posljednjih pet minuta. U dramatičnoj završnici, Oklahoma nije uspjela da iščupa makar produžetak. Westbrook je šutirao tri sekunde prije kraja za izjednačenje, no promašio je trojku.

Westbrook je ostvario 11. triple-double u sezoni, ubacivši 40 poena uz 11 skokova i 13 asistencija. Enes Kanter je ubacio 21 poen uz 17 skokova. Oklahoma je igrala bez Sergea Ibake i odavno povrijeđenog Kevina Duranta.

Harden je ubacio 41 poen uz šest asistencija i šest skokova, a u finišu je zaradio i šesti faul, pa je ranije napustio igru. Dwight Howard je ubacio 22 poena. 

Oklahomi slijedi grčevita borba za play-off. Trenutno je na omjeru 42-34 i na osmom je mjestu Zapada, dok je Houston sada drugi na Zapadu sa omjerom 52-24.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.