LeBron i Westbrook izabrani za igrače mjeseca

NBA

LeBron i Westbrook izabrani za igrače mjeseca

Vodstvo NBA lige je izabralo najbolje igrače za mjesec mart, a ta čast je pripala LeBronu Jamesu i Russellu Westbrooku.

Cleveland je na krilima LeBrona stigao do omjera od 11 pobjeda i četiri poraza u mjesecu iza nas, a najbolji igrač Cavsa je bilježio 24,7 poena, 7,3 asistencije, 6,3 skoka i 1,7 ukradenih loptu po utakmici. James je tako izabran za igrača mjeseca marta u Istočnoj konferenciji.

Na Zapadu, ništa novo. Russell Westbrook pruža fenomenalne partije u dresu Oklahome za koju u odsustvu Duranta bilježi impresivnih 30,9 poena po utakmici.

Westbrook je također u prosjeku prošlog mjeseca imao 10,2 asistencije, 8,5 skokova i 2,5 ukradene lopte u prosjeku.

Westbrook je u mjesecu iza nas ostvario čak četiri triple-doublea, uključujući i utakmicu protiv Philadelphije koju je završio sa 49 poena, 15 skokova i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.