Harden i društvo razbijeni u Staples Centru

Clippersi poveli sa 3:1

Harden i društvo razbijeni u Staples Centru

Edmir Škorić

Los Angeles Clippersi razbili su Houston Rocketse u četvrtoj utakmici polufinalne serije doigravanja zapadne konferencije u NBA ligi.

Clippersi su sa128:95 savladali Rocketse i poveli sa 3:1 seriju, te su nadomak finala konferencije.

Sjajan meč odigran je u Staples Centru. U prvoj dionici pala su 63 poena, a gosti iz Houstona vodili su sa 33:30.

Do poluvremena su Rocketsi preokrenuli i imali su plus šest (60:54). Uslijedilo je potpuno razbijanje gostiju u trećoj četvrtini, u kojoj su Clippersi ubacili čak 45 poena. 

Otišli su domaći u jednom trenutku i na 28 poena prednosti, a u četvrtu dionicu ušlo se kod rezultata 103:79 i povratka za Rocketse više nije bilo.

DeAndre Jordan je ubacio 26 poena uz 17 skokova kod Clippersa, dok je Blake Griffin ubacio 21 poen uz osam skokova. Isti broj poena ubacio je i jJ Reddick, dok je Chris Paul ubacio 15 poena uz 12 asistencija.

U redovima Houstona je najbolji bio James Harden, koji je ubacio 21 poen uz osam skokova. 

Clippersi za dva dana gostuju u Houstonu i ako pobijede idu u finale, dok Rocketsi imaju šansu da se iskupe navijačima za večerašnji poraz i tako zadrže nadu u prolaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.