LA Clippers razbio Houston i poveo sa 2:1 u seriji

Slavili sa 25 poena razlike

LA Clippers razbio Houston i poveo sa 2:1 u seriji

Los Angeles Clippersi su pred svojom publikom slavili sa velikih 25 razlike protiv Houstona i tako poveli sa 2:1 seriji. Rezutat je glasio 124:99.

Od starta su domaći nametnuli svoj tempo igre i na odmor otišli sa sedam poena prednosti (64:57). Ključna je bila treća dionica, koju su Clippersi riješili u svoju korist rezultatom 35:19 i tako stigli do ogromne prednosti uoči posljednje četvrtine, u kojoj su na kraju samo potvrdili sigurnu pobjedu.

Fenomenalnu partiju je u redovima pobjedničkog tima pružio J.J. Redick, koji je za 36 minuta na parketu ubacio 31 poen, uz šut 11 od 13 (5 od 6 za tri). Rivers je također bio sjajan sa 25 poena, koliko je sa druge strane ubacio James Harden.

Griffin i povratnik Paul su ubacili 22, odnosno 12 poena, dok je Howard me završio sa 14 poena i isto toliko skokova.

NBA, Playoff:

LA Clipers - Houston Rockets 124:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.