Harden i društvo se prošetali Staples Centrom

Uvjerljiva pobjeda nad Lakersima

Harden i društvo se prošetali Staples Centrom

Eldar Ganibegović

Los Angeles Lakersi su u Staples Centru ugostili ekipu Houston Rocketsa. Gosti su u ovome susretu upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 118:95.

Prva dionica je završena neriješenim ishodom 27:27, dok su Rocketsi u drugoj četvrtini pokazali svoju snagu i napravili visoku prednost od 15 poena razlike.

Domaća ekipa je zaigrala bolje poslije pauze, pa tijekom treće dionice uspjeva da zaostatak svede na samo tri poena razlike. Međutim, gosti prebacuju u brzinu više i ponovo se vraćaju na dvocifrenu prednost.

Zadnja četvrtina nije donijela uzbudljivu utakmicu, jer su Harden i društvo razbili svoga protivnika, te naj taj način upisali uvjerljivu pobjedu.

James Harden je za Houston brojao do 36, a za Lakerse je Kyle Kuzma pružio dobru partiju s 22 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi