Harden i Westbrook se ispucavali, ali su uspjeli da sruše prvake
(Foto: EPA)

Trijumf Rocketsa protiv Raptorsa

Harden i Westbrook se ispucavali, ali su uspjeli da sruše prvake

M. Šljivak

Houston Rocketsi pobijedili su danas u predsezonskom meču aktuelne NBA prvake Toronto Raptorse rezultatom 118:111.

Duel ovih timova ponovo je izazvao veliku pažnju u Japanu, a oba tima su još jednom pružila veoma zanimljiv meč u kojem su na kraju Rocketsi bolje prošli.

Oba tima su imala velike uspone i padove u igri. To je sasvim i očekivano s obzirom na to da je predsezonska utakmica, pa su Rocketsi od plus 14 u prvoj dionici došli do minusa od osam poena koliko su Raptorsi imali na poluvremenu.

Toronto je tokom trećeg perioda imao plus 13, ali su NBA prvaci također pali i to kada je najviše trebalo, pa je Houston to iskoristio da napravi preokret i da dođe do pobjede.

James Harden i Russel Westbrook su ubacili po 22 poena u pobjedničkoj ekipi, ali su se poprilično i ispucali, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Norman Powell sa takođe 22 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi