Još jedan težak pad u karijeri nekadašnjeg prvog pika NBA drafta
(Foto: EPA)

Bennett ponovo dobio otkaz

Još jedan težak pad u karijeri nekadašnjeg prvog pika NBA drafta

M. Šljivak

Nekadašnji prvi pik NBA drafta Anthony Bennett ove sezone neće igrati u najjačoj ligi svijeta.

Čovjek koji je izabran kao broj jedan na draftu 2013. godine važio je za izuzetnog talenta, ali prognoze za njegovu karijeru se nikada nisu ostvarile.

Lutao je Bennett dugo po NBA ligi. Iz sezone u sezonu je mijenjao ekipe, pokušao je u Evropu, da bi ovog ljeta dobio ugovor sa Houston Rocketsima.

Međutim, njegova karijera u ovom timu je ubrzo došla kraju. Nakon teške povrede koja ga je od parketa odvojila do kraja sezone, tim iz Texasa je odlučio da ga otpusti.

Tako će Bennett i ovu sezonu provesti van NBA parketa. Ipak, sada je najbitnije da se oporavi od povrede, a s obzirom na to da mu je 26 godina, još uvijek može stići da napravi solidnu karijeru, barem u Evropi.

Prošle sezone je kanadski košarkaš igrao u G ligi za Agua Caliente Clipperse i imao je učinak od preko 12 poena i 4.6 skokova po utakmici.

U karijeri je igrao za Cleveland, Minnesotu, Torontro, Brooklyn, Fenerbahče, te nekoliko timova iz razvojne lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi