Harden nastavio svoj košgeterski niz, "Sweet Lou" upisao prvi triple-dobule karijere
(Foto: EPA) James Harden je upisao još jednu utakmicu u kojoj je zabio više od 30 poena

Zanimljiva noć u NBA ligi

Harden nastavio svoj košgeterski niz, "Sweet Lou" upisao prvi triple-dobule karijere

Houston Rocketsi su sinoć na svom parketu savladali Toronto Raptorse rezultatom 121:119, a do pobjede ih je, kao i obično, predvodio sjajni James Harden.

Većim dijelom susreta se činilo da će Rocketsi upisati laganu i ubjedljivu pobjedu. Tako su domaći već u drugoj četvrtini imali +22, ali su Raptorsi do poluvremena smanjili zaostatak, pa se na pauzu otišlo vodstvom Rocketsa od 70:61.

Početkom treće dionice Raptorsi smanjuju zaostatak na -4, ali se Houston ubrzo ponovo odljepljuje. Sličnu situacij je viđena i početkom zadnje dionice, a Rocketsi uspijevaju pet minuta prije kraja utakmice doći do velikih +19.

Činilo se tada da je sve gotovo, ali gosti se uspijevaju u potpunosti vratiti u susret.

Trojkom Siakama Toronto je prišao na dva poena zaostatka, a u posljednjim momentima utakmice Leonard je imao šut za pobjedu, ali nije uspio pogoditi.

Rocketse je predvodio James Harden sa 35 poena, a "Brada" je tako nastavio svoj niz utakmica sa najmanje 30 postignutih poena i sada je na brojci od 22.

Kod Toronta je najefikasniji bio Kawhi Leonard sa 32 ubačena poena.

Los Angeles Clippersi su u zanimljivom i neizvjesnom meču uspisali gostujuću pobjedu nad Chicago Bullsima rezultatom 101:106.

Fantastičnu partiju u pobjedničkoj ekipi je pružio Lou Williams koji je upisao prvi triple-double karijere sa 31 poenom, 10 skokova i 10 asistencija.

Kod Bullsa se istakao LaVine sa 29 ubačenih poena.

Denver Nuggetsi su na svom parketu razbili Phoenix Sunse sa 132:95, iako su bili bez Nikole Jokića koji je sinoć odradio suspenziju.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Paul MIllsap sa 20 poena, dok se u Sunsima istakao Josh Jackson sa 17.

Rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Orlando Magic - Washington Wizards 91:95
Brooklyn Nets - New York Knicks 109:99
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 94:100
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 101:106
Houston Rockets - Toronto Raptors 121:119
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 96:99
Dallas Mavericks - Detroit Pistons 106:101
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 108:99
Denver Nuggets - Phoenix Suns 132:95
Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 106:102

Top Komentari

Edin Merlin
Šut za tri poena 2 od 13 Jebo vam Harden mater!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi