Harden: Nije lako slušati kritike bivših NBA igrača, i dalje smatram da zaslužujem MVP nagradu
James Harden je ove sezone u 31. uzastopnoj utakmici postigao 30 ili više poena

Igrač Houstona dao intervju za ESPN i govorio o mnogim stvarima

Harden: Nije lako slušati kritike bivših NBA igrača, i dalje smatram da zaslužujem MVP nagradu

S. Pašalić

James Harden ove sezone pruža fantastične partije u dresu Houstona.

Harden je u 31 uzastopnoj utakmici ubacio 30 ili više poena i time sa izjednačio drugu najbolju seriju u historiji Wilta Chamberlaina. Prvi i najduži niz također drži legendarni Chamberlain sa čak 65 utakmica.

"Ne možemo porediti nas dvojicu, Wilt je bio na nekom potpuno drugom nivou, ali veoma mi godi to što se spominjemo u istom kontekstu", rekao je Harden.

Brada je u odsustvu Chrisa Paula i Clinta Capele preuzeo sve na svoja leđa i zahvaljujući njemu Houston bilježi sjajne rezultate.

"Pokušavaju sve – udvajanja, dolaze i po trojica, zonu, agresivne rivale… Ta serija jeste nešto nevjerovatno, ali jednostavno sam morao to da uradim zbog naše situacije. Mnogo povreda, mnogo momaka koji su tu, pa nisu, takve stvari… Počelo je da se dešava i sada svi govorimo o tome, ali iskreno se ne fokusiram mnogo na to. Gledam na poene kao na nešto što moram da radim kako bismo imali šansu da pobijedimo. Još nismo na tom nivou (Golden Statea), ali doći ćemo do toga kada budemo zdravi", rekao je Harden u intervjuu za ESPN.

Harden u toku svoje serije bilježi 41.5 poena po utakmici uz veliki procenat potrošenih lopti zbog čega je bio na udaru kritika od nekih bivših NBA zvijezda.

"Teško je to ne čuti, pogotovo u današnje vrijeme društvenih mreža – navijači čitaju šta ljudi kažu o meni, a onda me pitaju o tome. Pokušavam da ignorišem to, ali je teško, pogotovo kada kritike dolaze od bivših NBA igrača. Ali dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje", dodao je Harden.

On je upitan i da ponovo objasni svoju izjavu da zaslužuje MVP nagradu.

"Kako to mislite? Pogledajte kroz šta smo sve morali da prođemo… Stavite bilo koga u tu situaciju umjesto mene i vjerovatno tim ne bi bio tu gdje je sada. Imamo šansu da dođemo do trećeg mjesta na Zapadu", zaključio je igrač Houstona.

Top Komentari

Haroni
Jedan je Brada, ko šiša kritičare. Ove sezone Roketsi idu minimalno do polufinala. Sa CPom i Clintom mozda cak i do velikog finala.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi