Jordan "poništio" rekorde Hardena i Westbrooka: Šta je teže? Šest naslova prvaka!
Apsolutna legenda svjetske košarke vjerovatno je ovom rečenicom odlučila da kaže da nije sve u statistici i da su titule ipak ono što se pamti. Ipak, kasnije je odao priznanje za uspjeh današnjim zvijezdama (Foto: EPA)

Jordan "poništio" rekorde Hardena i Westbrooka: Šta je teže? Šest naslova prvaka!

M. Šljivak

James Harden i Russell Westbrook iz dana u dan ruše NBA rekorde.

Harden je uz Wilta Chamberlaina jedini igrač koji je postigao najmanje 30 poena u 30 uzastopnih utakmica, a sa druge strane Westbrook je srušio upravo Chamberlaina sa deset uzastopnih utakmica u kojima je ostvario triple-double učinak.

Međutim, ovi rekordi nisu dotakli jednog od najvećih, ako ne i najvećeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana, danas vlasnika Charlotte Hornetsa.

Jordana su američki novinari pitali šta je teže ostvariti od onog što su Harden i Westbrook napravili, a MJ je sasvim jasno odgovorio:

"Šta je teže? Šest naslova prvaka u svakom slučaju", rekao je Jordan, a zatim je nastavio:

"Oboje je teško ostvariti. Ti pokazuje talenat kakav imamo u ligi, napredak lige. Ponosan sam na to što su momci napravili, jer su ostavili trag. To je jako dobra stvar za budućnost", istakao je Michael Jordan.

Legendarni Jordan je u karijeri osvojio šest naslova prvaka NBA lige sa Chicago Bullsima, a sigurno da bi ih bilo i više da nije prekidao karijeru u periodu od 1993. do 1995. godine.

Vratio se na parkete ponovo 2001. godine i odigrao je dvije sezone u dresu Washington Wizardsa.

Promo

Top Komentari

Emir
I Jordanu da nije bilo Pippena i ostale ekipe kao i jake klupe kurac bi osvojio ista.
0 7
getoven25
Kreten
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi