Harden siguran u sebe: Mogu ponovo osvojiti MVP priznanje

Prva zvijezda Houston Rocketsa

Harden siguran u sebe: Mogu ponovo osvojiti MVP priznanje

Prva zvijezda Houston Rocketsa James Harden siguran je da ponovo može osvojiti priznanje za najkorisnijeg košarkaša regularnog dijela sezone.

Podsjetimo, Harden je prošle godine osvojio MVP priznanje, a sudeći po trenutnim igrama mogao bi da ga odbrani.

On je u posljednjih šest utakmica postizao 35+ poena te je postao tek četvrti košarkaš od 1998. godine kojem je to pošlo za rukom. Ako ovako nastavi bit će prvi favorit za MVP priznanje, u to nema dileme.

"Možete nabrojati još neka imena koja bi ušla u priču oko MVP-a? Ali da zaista to mislite? Ja mogu osvojiti tu nagradu opet. Primjetio sam dosta mržnje, ali ništa me ne može spriječiti da svake večeri izađem na parket i 'ubijam'. To je ono što sam ja", rekao je Harden.

Podsjetimo, on je u sinoćnjem trijumfu Houstona protiv Bostona 127:113 postigao 45 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi