NBA je na Božić poseban, još kada Harden "poludi"...
Harden je ubacio 41 poen i inače je tip koji obožava spektakle za praznike i tada je posebno isnpirisan za protivnike

Rocketsi bolji od Oklahome

NBA je na Božić poseban, još kada Harden "poludi"...

Edmir Škorić

Danas je u NBA ligi nekoliko fantastičnih mečeva, a jedan od derbija odigran je u Houstonu gdje su Rocketsi u spektakularnom okršaju pobijedili Oklahomu sa 113:109.

Gosti su bolje otvorili meč, imali su 16:9 vodstvo, ali je prvih 12 minuta ipak završeno bez pobjednika, rezultatom 22:22.

U drugoj dionici ponovo Oklahoma dolakzi do veće prednosti bilo je i plus 11 u dva navrata, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 60:52 u korist OKC-a.

I kroz treći period je Oklahoma djelovala nekako bolje, ali se James Harden posebno razigrao u zadnjoj dionici, pa su Rocketsi na kraju ipak slavili trijumf.

Harden je na kraju meč završio s 41 poenom (15-35 šut iz igre), a uz to je imao i sedam asistencija te šest skokova. Eric Gordon je ubacio 17 poena, a Capela 16 uz 23 skoka. Kod Oklahome Paul George je ubacio 28 poena uz 14 skokova, Russell Westbrook je ubacio 1 uz po devet skokova i asistenciaj, dok je 17 poena dodao centar Steven Adams.

Od 23:30 igra se duel Bostona i Philadelphije, a onda okršaj Golden State Warriorsa i Los Angeles Lakersa u dva iza ponoći, da bi ovaj ludi dan u NBA ligi bio okončan mečom Utaha i Portlanda našeg Jusufa Nurkića u 4:30 po našem vremenu.

Top Komentari

Zoilomas
Ovaj Hrden je smece od igraca , 15 ubacio od 35 pokusaja, pa ja bih u papucama bio efikasniji. Boze sacuvaj!
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi